© Şanlıurfa Olay 2021

PFDK’dan Şanlıurfaspor’a ceza yağdı!

Geçtiğimiz hafta sonu karlılaştığı HES İlaç Afyonspor maçının ardından PFDK’ya sevk edilen Şanlıurfaspor’un cezası belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup 18. hafta maçında Şanlıurfaspor taraftarı önünde HES İlaç Afyonspor’u konuk etmişti.

Müsabakadan 2-1 mağlup ayrılan sarı yeşilli ekip, TFF tarafından merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3’üncü kez gerçekleştirilmesi ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti.

Öte yandan Şanlıurfaspor’un eski Teknik Direktörü Kemal Kılıç da, rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle sevk edilmişti.

CEZA AÇIKLANDI

TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Şanlıurfaspor’a merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3’üncü kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 40 bin TL taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14 bin lira para cezası verildi.

Sarı yeşilli ekibin eski Teknik Direktörü Kemal Kılıç ise rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 6 bin lira para cezası verildi.

PFDK kararlarıyla ilgili TFF’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 11.12.2022 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-HES İLAÇ AFYONSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü teknik sorumlusu MUSTAFA KEMAL KILIÇ'ın, rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER