© Şanlıurfa Olay 2021

PFDK kararları açıklandı! Şanlıurfaspor'a ceza yağdı!

PFDK, Şanlıurfaspor taraftarlarının çirkin tezahüratları ve saha olayları nedeniyle kulübe 144 bin TL para cezası verdi. Ayrıca maçta kırmızı kart gören Şanlıurfasporlu futbolcu Aly Malle’ye ise 2 maç ceza verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) kararlarını açıkladı.

 

Ceza alan kulüpler arasında Şanlıurfaspor da yer aldı.

 

PFDK’nın açıklamasına göre, taraftarların aynı sezon içinde ev sahibi olduğu bir müsabakada ikinci kez çirkin ve kötü tezahürat yapmasından dolayı Şanlıurfaspor’a 60.000 TL para cezası verildi. Ayrıca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Maraton Alt Tribün B ve B1 bloklarındaki seyircilerin elektronik biletlerinin bir sonraki ev sahibi karşılaşma için bloke edileceği açıklandı.

 

Bunun yanı sıra, taraftarların sebep olduğu saha olayları nedeniyle Şanlıurfaspor’a 84.000 TL para cezası daha kesildi.

 

Disiplin Kurulu, müsabaka sırasında rakip takım oyuncusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle Şanlıurfaspor oyuncusu Aly Malle’ye de 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

 

TFF’nin açıklamasında Şanlıurfaspor ile ilgili kısımda yer alan ifadeler şöyle:

 

“15- ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 23.09.2024 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş. Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 60.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON ALT TRİBÜN B ve B1 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

 

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 84.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

 

Aynı müsabakada ŞANLIURFASPOR Kulübü sporcusu ALY MALLE’nin, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir”. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER