© Şanlıurfa Olay 2021

Özgür Özel'in Parti Meclisi Listesi Belli Oldu

CHP'nin 38. Olağan Büyük Kurultayı yarın ve pazar günü Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Kurultayda genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel yarışacak. Özel'in 60 kişilik parti meclisi listesi.

CHP'nin yarın ve pazar günü yapılacak büyük kurultayı için geri sayım başladı. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel yarışacak.

"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılacak 38. Olağan Kurultay'da genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek. Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor. Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor. MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.

Kurultay’a saatler kala genel başkan adayı Özgür Özel’in parti meclisi listesi belli oldu. Özel'in listesinde Yalçın Karatepe, Pınar Acar, Ali Haydar Fırat, İlhan Uzgel, Selin Sayek Böke, Burhanettin Bulut, Pınar Uzun, Erbil Aydınlık, Sevgi Kılıç, Ali Gökçek, Hüseyin Can Güner, Ahmet Kaya, Mahir Yüksel, Özkan Yalım, İsmet Güneşhan, Tahsin Ocaklı, Haydar Akar, Cumhur Uzun, Gül Çiftçi, Bedirhan Berk Doğru, Gamze Taşçıer, Ulaş Karasu, Hasan Baltacı, Deniz Yücel, Özgen Nama, Turan Taşkın Özer, Özgür Karabat, Ahmet Baran Yazgan, Suat Özçağdaş, Yeşim Yankılıç, Cem Aydın, Yalım Halıcı, Süleyman Bülbül, Barış Yıldız, Yaşar Seyman, Murat Emir, Ufuk İnan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ayça Akbek Şenay, Şöhret Can Kolsuz, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Gökan Zeybek, Ali Hikmet Akıllı, Utku Doğruyol, Onursal Adıgüzel, Ozan Işık, Turan Taşkın Özer, Gökçe Gökçen, Tolga Sağ, Zeliha Aksaz Şahbaz, Can Günana, Utku Çaykara, Perihan Yardımcı, Gülşah Deniz Atalar, Emel Akçil, Çağla Biçer, Can Kakışım, İlke Karabacak, Ayten Gülsever ve Hacer Taş gibi isimler yer alıyor.

Kurultayda genel başkan seçilen ismin PM listesinin de kabul edilmesi bekleniyor. Kurultay sonuçlarına göre CHP'nin yeni yönetimi belli olacak.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER