© Şanlıurfa Olay 2021

Özgür Özel'den Beklenmedik Açıklama: "Çok Net Aday Değilim"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda net bir tavır sergiledi. Özel, "Çok net aday değilim" diyerek adayın ön seçimle belirlenmesini istediğini vurguladı. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak, "Kemal Bey'in ağzından bana söylenmiş bir eleştiri duymadım" şeklinde konuştu.

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

**Cumhurbaşkanı Adayı Mısınız?**  

"Değilim. Daha önce de belirttim, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini yeniden iktidara taşımak ve genel başkan olarak tarihe geçmek istiyorum. Ben teknik direktörüm, maçın 90. dakikasında penaltı atılacaksa, kimin atacağını herkese sorarak belirleyeceğiz. En doğru kişi kimse, ona attıracağım."

 

**Cumhurbaşkanı Adayı Nasıl Belirlenecek?**  

"Geçen sefer 6'lı masa sürekli bu gündemle meşgulmüş gibi göründüğü için çok zarar gördü. Artık aday tartışmalarını bir kenara bırakıp, bu ülkeyi hangi kadrolarla nasıl yöneteceğimizi konuşmalıyız. CHP tüzüğüne göre, Cumhurbaşkanı adayı ön seçim veya temayül yoklaması ile belirlenir. Benim gönlümden geçen, tüm üyelerin katılımıyla yapılan bir ön seçim sonucunun esas alınmasıdır. Cumhurbaşkanı adayının tek başına belirlenmesindense, 1,6 milyon üyemize sorup, çıkan sonuca göre hareket etmek daha doğru olur. Partide nerede sandık kurulduysa rekor kırdım. Üyeye kendinizi emanet edin, hayatın ne kadar kolaylaştığını göreceksiniz."

 

**Kılıçdaroğlu’nun Eleştirileri Hakkında**  

"Sayın Kılıçdaroğlu ile çok daha yakın çalışabiliriz. Kendisine Kıbrıs'a davette bulundum, ancak gelemedi. CHP Genel Başkanlığı’na kimse tesadüfen gelmez ve bu görevin kattıkları, kitaplardan öğrenilemez. Sayın Kılıçdaroğlu’nun katkıları çok değerli. Yerel seçimlerden önce ve sonra kendisini ziyaret ettim. Kemal Bey'in ağzından bana söylenmiş bir eleştiri duymadım."

 

Kaynak: Habertürk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER