2024 yılı itibarıyla Antepfıstığı üretiminde Türkiye rekor kırarak 383 bin ton üretim gerçekleştirdi ve bu üretimle Şanlıurfa, Türkiye’nin Antepfıstığı üretiminde lideri oldu. Bu başarıyı duyuran Birlik Başkanı Faruk Akbaş, aynı zamanda Şanlıurfa’nın, fıstık işletmeleri ve pazarlama alanlarında büyük bir hamle yapmaya hazır olduğunu belirtti.
Gaziantep Liderliği Şanlıurfa’ya Kaptırdı
Yıllardır süren Antepfıstığı üretimi rekabetinde, Gaziantep, 2024 yılı itibarıyla bu unvanı Şanlıurfa’ya devretmiş oldu. Gaziantep, 2024 yılında 119 bin ton 259 kilogram üretimle ikinci sırada yer alırken, Şanlıurfa 180 bin ton 67 kilogram üretimle birinci sıraya yerleşti. Bu değişim, Türkiye genelinde kaydedilen 383 bin ton üretimle iller arasındaki sıralamanın değişmesine neden oldu.
Bu önemli gelişme, yıllardır süren rekabetin doruk noktasına ulaştığını gösterirken, şimdi Şanlıurfa‘nın daha fazla yatırımla fıstık işletmeleri ve pazarlama alanlarında büyük hamleler yapması bekleniyor. Faruk Akbaş, ilerleyen yıllarda bu yarışın daha da kızışacağı öngörüsünde bulunarak, Şanlıurfa’nın sektördeki liderliğini pekiştirmek için gerekli adımları atacağını ifade etti.
Dilek Çiftçi Şanlıurfa Olay Gazetesi Özel Haber
#Urfafıstığı #Fıstık #Şanlıurfafıstık