© Şanlıurfa Olay 2021

Öğretmenlere Verilen Seçim Görevleri Protesto Ediliyor

Hürriyetçi Eğitim Sen, öğretmenlere verilen seçim görevlerine karşı çıktığını belirtti. Sendika, bu konuda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) binlerce dilekçe gönderdi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

Sendika, birçok ilden seçim kurullarına giden öğretmenlere aşağılayıcı tavırlar sergilendiğini ve küçük çocuğu olan öğretmenlerin resen verilen seçim görevini iptal ettirmek veya değiştirmek için başvuruda bulunduğunda yardımcı olunmadığını belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin azarlandığına dair şikayetler aldıklarını ifade etti.

Hürriyetçi Eğitim Sen, seçim görevinin verilmesinin yanlış olduğunu ve kamuda bulunan binlerce memurdan istekli olanlara bu görevin verilmesi gerektiğini belirtti.

15 Mart 2024 Cuma günü Siverek ilçesinde düzenlenen Seçim Kurulu toplantısında, bir seçim kurulu memurunun salonda bulunan öğretmenlere aşağılayıcı ifadeler kullandığı belirtildi. Sendika, bu durumu "tehdit dili" olarak nitelendirdi ve Şanlıurfa Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulundu.

Hürriyetçi Eğitim Sen, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ilerleyerek çocuklar için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini belirtti. Sendika, öğretmenlerin yalnız olmadığını ve kimsenin emir eri olmadığını vurguladı.

Hürriyetçi Eğitim Sen, tüm öğretmenlerin yanında olduğunu belirtti ve tüm kurumları konu ile ilgili açıklama yapmaya ve gereğini yapmaya davet etti. Sendika, konunun adli ve idari boyutunu titizlikle izlediğini ve gereğinin yapılmasını beklediğini belirtti.

Hürriyetçi Eğitim Sen, bir kez daha resen verilen seçim görevlerini istemediklerini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER