© Şanlıurfa Olay 2021

Nazilli’de gazeteciye saldırıya Küresel Gazeteciler Konseyi’nden kınama

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan kavgayı görüntülemeye çalışan gazeteci Günay Papuşçu, iş yeri yetkilileri ve çalışanları tarafından darp edildi. Papuşçu’nun elindeki görüntüleri zorla sildirmeye çalışan saldırganlar, halkın haber alma hakkına da saygısızlık etti.

Olayla ilgili açıklama yapan Küresel Gazeteciler Konseyi Aydın İl Temsilcisi Suat Deniz, saldırıyı esefle kınadı. Deniz, “Meslektaşımız Günay Papuşçu’ya yapılan saldırı, gazetecilik mesleğine ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının kabul edilebilir, affedilebilir bir yanı yoktur. Bu zulmü yapanların yüce Türk Adaleti tarafından gerekli cezayı alacaklarını umuyoruz” dedi.

Deniz, ayrıca Papuşçu’ya geçmiş olsun dileklerini iletti ve Küresel Gazeteciler Konseyi olarak yanında olduklarını belirtti. Deniz, “Gazetecilik mesleği, halkın haber alma hakkını korumak için çalışan bir meslektir. Bu mesleği yapanlar, her türlü baskı ve tehdide rağmen görevlerini yapmaya devam edeceklerdir. Biz de Küresel Gazeteciler Konseyi olarak, meslektaşlarımızın haklarını savunmaya ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER