© Şanlıurfa Olay 2021

Müslümanlar Yılbaşı Kutlamalarına Karşı Uyarıyor

Diyanetsen Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, miladi yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte yaptığı açıklamada, Müslümanların Hristiyan adeti olan yılbaşı ve Noel kutlamalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Gündüz, bu kutlamaların dinimizce haram olduğunu ve Müslümanların kimseye özenmeden yılbaşını Müslümanca geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Gündüz, Peygamber Efendimiz (SAV)'in "Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır." (Ebû Dâvûd, Libâs, 4/4031) hadisini hatırlatarak, Hristiyan adetlerine uymanın Müslümanlara yakışmadığını söyledi. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de de Yüce Rabbimiz'in dostluk ve itaat konusunda bizlere yol gösterdiğini ifade etti.

Gündüz, yeni bir yılın başlamasıyla birlikte Müslümanların kendilerini muhasebe etmeleri ve geçen yılı değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti. 2024 yılının daha verimli ve güzel geçmesi için neler yapabileceklerini düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Gündüz, ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da kınayarak, Filistinli kardeşlerimize destek olmamız gerektiğini dile getirdi. Gazze ve Filistin halkının sadece savaş uçaklarıyla değil, açlık, susuzluk ve ilaçsızlıkla da katledildiğini hatırlatarak, mazlumların sesi olmak ve zalimlere karşı durmak için alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Gündüz, son olarak tüm insanlara bir çağrı yaparak, miladi yeni yılın tüm insanlık için barış, huzur ve hayırlar getirmesini, Filistin'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde akan kan ve gözyaşının durmasını diledi.

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER