© Şanlıurfa Olay 2021

Metin Baydilli'den Cumhuriyet'in 100. yılı mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Baydilli, mesajında Anadolu topraklarının bin yıldır ecdadın hükmünde olduğunu, Kurtuluş Savaşı'nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ilan edilen Cumhuriyetin millet için en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı. Başkan Baydilli, "Bir asrı tamamlayan bu hikayenin asıl kahramanları olan şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, kıymetli gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Baydilli, Cumhuriyetin 100. yılı ile birlikte başlayacak olan Türkiye Yüzyılında kendilerine ve gelecek nesillere düşen en önemli görevin; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak, aziz ecdadın bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyeti, vatanı layık olduğu şekilde geleceğe aktarmak için çok çalışmak olduğunu belirtti.

 

Başkan Baydilli, mesajını şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşünceler bizlere bu toprakları ebedi yurt kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin, kıymetli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER