© Şanlıurfa Olay 2021

Meteoroloji duyurdu: 40 dereceyi aşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üstünde seyredeceğini duyurdu. İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında ise gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

1/14

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde hava durumu farklılık gösterecek.

2/14

Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek, Artvin çevreleri, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava olabileceği öngörülüyor.

3/14

Bu bölgelerde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

4/14

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

5/14

ÖĞLEN SAATLERİNE DİKKAT!

Öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durumun olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

6/14

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak, ancak öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer çok bulutlu hava ve yerel sağanak yağışlar görülebilir.

7/14

Ege Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, öğle saatlerinden sonra Kuzey ve İç Ege'nin yer yer çok bulutlu hava ve yerel sağanak yağışlarla karşılaşabilir. Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yağışlar yer yer kuvvetli olabilir.

8/14

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor, ancak öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkiinde yerel sağanaklar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

9/14

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak öğle saatlerinden sonra bölgenin bazı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

10/14

Batı Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, iç kesimlerde öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu hava ve yerel sağanak yağışlar görülebilir.

11/14

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor, ancak Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu hava ve yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

12/14

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, bölgenin kuzeydoğusunda öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu hava ve yerel sağanak yağışlar görülebilir.

13/14

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu bir hava bekleniyor.

14/14

Kaynak:Yeniçağ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER