AB listesine Suruç Narı’da eklendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa Birliği’nde (AB) coğrafi işaret tescili alan ürünler listesine bir yenisinin daha eklendiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2025 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2025 23:11
https://www.sanliurfaolay.com/

Suruç Narı’nın da Yer Aldığı Listeye Yeni Bir Ürün Daha Eklendi

Daha önce Suruç Narı’nın da dahil olduğu listeye, Aydın Memecik Zeytini eklendi.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yerel değerlerimizi küresel düzeyde koruma altına alarak üreticilerimize uluslararası pazarlarda rekabet gücü kazandırmaya devam ediyoruz. Aydın Memecik Zeytini, Avrupa Birliği’nde tescillenen 31. coğrafi işaretimiz oldu. Üreticilerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği’nde Tescillenen Türk Ürünleri

AB’de coğrafi işaret tescili alan Türk ürünleri listesinde, Suruç Narı da dahil olmak üzere birçok önemli tarım ve gıda ürünü yer alıyor. İşte tescillenen ürünlerden bazıları:

• Gaziantep Baklavası

• Aydın İnciri

• Malatya Kayısısı

• Milas Zeytinyağı

• Giresun Tombul Fındığı

• Antakya Künefesi

• Suruç Narı

• Ezine Peyniri

• Osmaniye Yer Fıstığı

• Bursa Siyah İnciri

• Silifke Yoğurdu

• Aydın Memecik Zeytini (Son eklenen ürün)

Bakanlık, Türkiye’nin yerel ürünlerinin uluslararası pazarlarda hak ettiği yeri alabilmesi için tescil süreçlerini hızlandırmaya devam ediyor.