© Şanlıurfa Olay 2021

İkbal’dan TBMM Başkanı Kurtulmuş’a, Bediüzzaman Said Nursi çağrısı!

"Medya Yazarlar Birliği fahri başkanı Abdulkadir İkbal, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a, Bediüzzaman Said Nursi’nin naaşının yerine iadesi konusunda verdiği sözü hatırlatarak, bu sözün tutulmasını talep etti. İkbal, Urfa’da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen eylemlerle, 64 yıl önce mezarı kırılarak başka bir yere taşınan Said Nursi’nin naaşının bulunup, mezarına iade edilmesi çağrısında bulundu.

Abdukadir İkbal, “Bediüzzaman Said Nursi’nin naaşı, yıllardır öz vatanıyla hasret gidermek için bekliyor. 64 yıl önce mezarının kırılarak naaşının başka yerlere götürülmesi, devam eden bu zulüm artık son bulmalıdır” diyerek, TBMM Başkanı’na seslendi. İkbal, 2014 yılında Kurtulmuş’un Urfa’da tüm kamuoyu önünde verdiği sözü hatırlatarak, “Verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz?” diye sordu.

İkbal, Urfa halkının ve tüm Türkiye’nin, Said Nursi’nin naaşının bulunup huzura kavuşturulmasını beklediğini belirterek, TBMM Başkanı’nın bu konuda duyarlılık göstermesi ve verdiği sözü yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Urfa’da başlatılan eylemlerin büyük destek gördüğünü ve bu desteğin, kayıp naaşın bulunması ve adaletin sağlanması için artarak devam edeceğini ifade etti.

Abdulkadir İkbal, TBMM Başkanı’na, Said Nursi’nin naaşının adaletli bir şekilde bulunarak mezarına iade edilmesi çağrısını yineledi ve Türkiye’nin bu konuda adil bir adım atması gerektiğini vurguladı. İkbal, “Türkiye’nin ve dünyanın gözü, adaletin tecelli edeceği günü bekliyor. Said Nursi’nin naaşı, öz vatanı Urfa’ya geri dönecek mi? Bu sorunun cevabı, adaletin ve vicdanın sesi olacak” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu çağrıya cevabı bekleniyor."

Bu düzenleme, tekrar eden bilgileri çıkarmak ve metni daha net ve etkili hale getirmek için yapılmıştır. Umarım beklentilerinizi karşılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER