© Şanlıurfa Olay 2021

İkametlerine göre mi, yoksa araç plakalarına göre mi? Deprem bölgesindeki ek MTV muafiyetinde plaka bilmecesi!

MTV, 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarılırken, deprem bölgesinde mücbir sebep ilan edilen yerlerde, 6 Şubat’tan önce tescil edilen kayıt ve tescili olan taşıtlar muaf tutulacak. Fakat, ek MTV muafiyetinin deprem bölgesindeki araç sahiplerinin ikametlerine göre mi, yoksa araç plakalarına göre mi olacağı tartışılıyor.

"Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifle, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin azaltılması amacıyla ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanmasında kullanılmak üzere bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV uygulanacak.

DEPREMZEDELERE EK MTV UYGULANMAYACAK

Deprem bölgesinde mücbir sebep ilan edilen yerlerde, 6 Şubat’tan önce tescil edilen kayıt ve tescili olan taşıtlar ek MTV'den istisna tutulacak.

Ek MTV muafiyeti ile ilgili ayrıntılar netleşmezken, muafiyet deprem bölgesindeki araç plakaları ile ilgili de bir tartışma başlattı. 

İKAMETLERİNE GÖRE Mİ, YOKSA ARAÇ PLAKALARINA GÖRE Mİ?

Ek MTV muafiyetinin, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep,Şanlıurfa,Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Hatay'daki araç sahiplerinin ikametlerine göre mi, yoksa araç plakalarına göre mi olacağı tartışılıyor.   

Çünkü, söz konusu şehirlerde başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin  olmak üzere çeşitli illerin plakasını taşıyan binlerce araç mevcut.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER