© Şanlıurfa Olay 2021

Hüseyin Baş'tan Erdoğan'a sert sorular

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ortadoğu'da yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Türkiye'de 16 ABD üssünün ne işi var, senin damadının Gazze'ye giden ABD savaş gemisinde ne işi var?" sorularını yöneltti. Baş, Türkiye'nin güçlenmesi ve bağımsızlaşması gerektiğini belirtti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Ankara'da üye katılım programı düzenledi. Programa BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da katılarak yeni üyelere rozetlerini taktı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baş, konuşmasında özellikle Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti ve İsrail'in masum halkın üzerine bombalar yağdırmasını kınadı. Baş, "Adeta Hitler'den farksız bir adam, masum halkların üstüne bombalar yağdırıyor.

Dünya niye bu halde? Özellikle toplumlarının çoğunun Müslüman olduğu ülkelerde niye bunlar yaşanıyor? Söyleyeyim sebebini; Çünkü bu toplumların yöneticileri ufak dünya menfaatlerine insanlıklarını satıyorlar, lüks ve şatafat için, saraylarda yaşamak için insanların hayatını heba ediyorlar" dedi.

Baş, Türkiye'nin dış politikasının ABD'nin iç politikası olduğunu ve bunun yıllardır böyle devam ettiğini söyledi. Baş, "Biz ne konuşursak konuşalım, Cumhurbaşkanımız ne derse desin, Meclis ne anlatırsa anlatsın, günün sonunda yaptığımız iş döner dolaşır ABD'nin menfaatine gelir" ifadelerini kullandı.

Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de 22 ABD üssünün ne işi var dediğini hatırlatarak, "22 ABD üssünü şikâyet eden Cumhurbaşkanı 16 ABD üssüne sahip ülkenin Cumhurbaşkanı... Soru şu; Suriye işgal altında 22 tane ABD üssü var. Biz işgal altında mıyız da 16 tane ABD üssü var bizde? Biz işgal edildik haberimiz mi yok?" diye sordu.

Baş, ayrıca Erdoğan'ın Gazze'ye giden ABD savaş gemisinin ne işi var dediğini de anımsatarak, "Bir soru soruyorum; ‘10.000 kilometre ötedeki ABD'nin savaş gemisinin Gazze'de ne işi var’ diye soruyoruz ya, ‘Senin damadının o savaş gemisinde ne işi var?’ Daha önemli bir soru var burada aslında… Senin her seçim öncesi 10.000 kilometre ötedeki ABD'de ne işin var?" şeklinde konuştu.

Baş, Türkiye'nin güçlü ve bağımsız bir ülke olması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye güçlenmeli, ekonomisiyle, siyasetiyle bağımsız bir ülke olmayı, güçlü ve bağımsız bir ordu organize etmeyi başarabilmeli. Bizler kendimizi bu ateşten ancak kendi gücümüzü artırarak koruyabiliriz" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER