© Şanlıurfa Olay 2021

HRÜ'de Geleneksel Öğrenci Sempozyumu

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından ‘15. Öğrenci Sempozyumu’ yapıldı.

Bölge ve ülke tarımına hizmet açısından çok sayıda araştırmaya imza atan Ziraat Fakültesinde mezun olacak öğrenciler, yaptıkları araştırma sonuçlarını düzenledikleri Öğrenci Sempozyumunda sundu.

Geleneksel olarak yapılan 15. Tarla Bitkileri Öğrenci Sempozyumu’nda öğrenciler, Ziraat Fakültemiz arazilerinde yaptıkları denemelerin sonuçlarını detaylarıyla sundular.

Hüseyin Apan Konferans salonunda gerçekleşen programın açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programda, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik,  Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Tahir Polat birer açış konuşması gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik açış konuşmasında; “Sempozyum içeriğinde çok farklı ve ilginç araştırma projeleri var. Bu araştırmaları projelendirilerek TÜBİTAK ve Üniversite araştırma fonuna sunabilirsiniz. Değerli hocalarım sevgili öğrenciler, her zaman proje odaklı çalışmalar yapın. Başarıyı, yeni projeler gerçekleştirerek elde edebilirsiniz. Böyle anlamlı sempozyumu gerçekleştiren Ziraat Fakültemiz yönetimine ve hocalarına çok teşekkür ediyorum. Sempozyumun başarılı geçmesini temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Rektör Çelik’ten sonra bir açış konuşması yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ise; “Bilginin pekişmesi ve kalıcı olması, uygulamadan geçmektedir. Uygulamalarla kendimizi geliştirerek dünyadaki teknoloji takip etmemiz gerekiyor. Bu sempozyumlar, seminerler, panel ve programlar, gelişmemize öncü olacaktır. Sempozyum sonuçlarının bölgemize ve çiftçilere yararlı olmasını diliyorum. Tarla Bitkileri Bölümümüzün böyle anlamlı çalışmalarından ve emeklerinden dolayı hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Hem sunumlar hem de oturumların hazırlanması ve yönetilmesinin öğrenciler tarafından gerçekleştirildiği ve

Doç. Dr. Hasan Haliloğlu’nun danışmanlığını yaptığı programda açış konuşmalarının ardından farklı salonlarda 7 oturumdan oluşan 31 bildirinin sunulduğu sempozyuma geçildi.

Program, yapılan oturumlardan sonra sonuç bildirisinin açıklamasıyla son buldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER