© Şanlıurfa Olay 2021

Harranlılar çamurlu yollardan bıktı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan vatandaşlar, merkez mahallelerdeki çamurlu yollar nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Medeniyetlerin beşiği ve dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Harran'ın bu duruma düşmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un, merkezdeki yollar bitmeden kırsal mahallelerin yol yapım çalışmalarına devam etmesi de eleştirilere neden oldu. Vatandaşlar, bu çalışmanın göz boyama olduğunu ve ilçe merkezinin kullanılmaz hale gelen yollarının öncelikli olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Yağan yağmurlarla birlikte ara sokakların çıkılamaz hale geldiğini belirten vatandaşlar, her sabah okula giden öğrencilerin ve diğer insanların mağdur olduğunu ifade etti. Harran'ın medeniyetlerin şehri olarak tanımlandığını hatırlatan vatandaşlar, bu görüntülerin Harran'a yakışmadığını ve turizme zarar verdiğini vurguladı.

Harran'ın bu tür görüntülerle vizyonu ve turizme etkisini sorgulayan vatandaşlar; "bu şekliyle yerli ve yabancı binlerce turistleri ağırlayan Harran, bu görüntüleri hakketmiyor." dediler.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER