"Engelliler Haftası " etkinlikleri

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, engelliler haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
https://www.sanliurfaolay.com/

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen etkinlik, ilk olarak Rabia Meydanı'ndan Kapaklı Pasajı'na kadar engelli vatandaşların kortej yürüyüşü ile başladı.

Engelliler daha sonra Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'na geçti. Burada işitme engelli vatandaşlar İstiklal Marşını işaret dili ile okudu. Marşın ardından sahneye çıkan bir engelli annesi gündelik hayatta karşılaştıkları sıkıntıları anlattı.

Duygu yüklü konuşmanın ardından sahneye çıkan Şarkıcı Serkül Kan katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşatırken engelli Stand Up'çı Ayhan Yarıcı engellilerin yüzünü güldürdü.Daha sonra 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geçen engelliler, burada asker kıyafeti giyip yemin törenine katıldı.

20. Zırhlı Tugay Komutanı İhsan Başbozkurt, engellilere terhis kağıdı ve çeşitli hediyeler verdi.

 

Tugayda düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Jandarma Alay Komutanı Albay Selam Kömürcü, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ekrem Ayaz ve engelli ailesi katıldı.