© Şanlıurfa Olay 2021

Görür’den Büyük Deprem Kapıda!

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaklaşan büyük bir deprem hakkında uyarıda bulundu. Kanal Fırat'ta katıldığı Yer Gündem programında önemli açıklamalarda bulunan Görür, Bingöl, Karlıova ve Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir depremin eli kulağında olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür: Bingöl-Karlıova-Erzincan Arasında 7.4 Büyüklüğünde Deprem Bekleniyor

Prof. Dr. Görür, Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında yer alan bölgenin Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucunda bulunduğunu ve bu bölgede büyük bir depremin kaçınılmaz olduğunu söyledi."Deprem üretti üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur," diyerek depremin büyük yıkıma yol açabileceğini vurguladı.

Görür, ayrıca Tunceli’de de deprem beklentisi içinde olduğunu ifade etti. Bölgedeki bina ve nüfus yoğunluğunun fazla olmamasına rağmen, olası bir depremin can kaybına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Tunceli ve çevresindeki yetkililerle bu konuda iletişimde olduğunu belirten Görür, Karlıova-Bingöl-Göynük arasında özellikle 7.4 büyüklüğünde bir depremin olabileceğine dikkat çekti. Görür, "Depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında," sözleriyle bu büyük depremin çok yakında gerçekleşebileceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER