© Şanlıurfa Olay 2021

Gaziantep - Şanlıurfa Otobanında Feci Kaza: 5 Ölü, 10 Yaralı

Gaziantep-Şanlıurfa otobanında meydana gelen trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Kazaya bir minibüs ile bir kamyonun çarpışması neden oldu.

Kaza, Gaziantep-Şanlıurfa otobanının Nizip-Birecik arasındaki bölümünde saat 15.00 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Gaziantep'ten Şanlıurfa yönüne giden 21 ADE 794 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Bu sırada karşı yönden gelen 33 ACR 015 plakalı kamyon ile minibüs kafa kafaya çarpıştı.

Şiddetli çarpışmanın etkisiyle minibüs hurdaya dönerken, kamyon da yol kenarına savruldu. Kazada, minibüste bulunan 5 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kazaya karışan araçların kaldırılması ve yolda oluşan kan izlerinin temizlenmesi için çalışma yaptı. Kaza nedeniyle Gaziantep-Şanlıurfa otobanında uzun süre trafik akışı durdu.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Minibüsün Şanlıurfa'da bir düğüne gittiği iddia edildi. Kamyonun ise Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya sebze taşıdığı belirtildi.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER