© Şanlıurfa Olay 2021

Flaş... Flaş... Dolarda Sert Yükseliş

Dolar, enflasyon rakamları öncesinde sert yükselişler yaşıyor ve yeni rekorlara imza atıyor. Haftanın ilk işlem gününde enflasyon rakamları açıklanmadan önce dolar/TL kuru yeni bir seviyeyi test etti.

30.00 seviyelerini hızla geçerek 33.00 seviyelerine kadar tırmanan dolar, artık bu seviyelerde işlem görüyor. Sabah saat 08.33 itibarıyla dolar/TL kuru 33.26 seviyesindeydi. Dolardaki bu yeni seviyeler, piyasalar ve yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor.

 

Euro'da Son Durum

Euro/TL kurunda da yükseliş devam ediyor. Türk Lirası'ndaki kayıplar derinleşirken, Euro/TL yeni günde 36.40 seviyesini görerek rekor tazeledi ve sabah saat 08.33'te 36.37 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

 

Küresel Gelişmeler

Yurt içinde tüm gözler bugün açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Bugün saat 09.15'te ENAG enflasyon verileri, saat 10.00'da ise TÜİK enflasyon rakamları açıklanacak.

 

Geçtiğimiz ay yıllık enflasyon yüzde 71.60, aylık enflasyon ise yüzde 1.67 olarak açıklanmıştı. Bu rakamlarla birlikte emekli ve memur maaş zamları da netlik kazanmıştı. Bugün ise piyasalar Temmuz ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyonda dezenflasyon sürecinin başladığını ve düşüşün enflasyon rakamlarına yansıyacağını belirttiler. 

 

Açıklanacak enflasyon rakamları TL varlıkları üzerinde etkili olabilir ve borsa ile döviz kurlarında yüksek hareketlilik yaşanabilir.

 

Kaynak:Yeniçağ 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER