© Şanlıurfa Olay 2021

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Taraftarlara Çağrı: “Bilet Almayın, Plan Yapmayın”

Fenerbahçe’nin olağanüstü genel kurul toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, “Ligden çekilme opsiyonumuz masadan kaldırılıyor” açıklamasını yapan Başkan Ali Koç, Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa maçı hakkında da konuştu. Koç, taraftarlara “Bilet almayın, plan yapmayın” şeklinde iki kez çağrıda bulunduğunu belirtti.


Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı ve organize olduğunu vurgulayan Koç, bu duruma göz yumulduğunu ve müsaade edildiğini ifade etti. Genel kurulda yapılan oylama sonucunda, yönetim kuruluna dört madde için tam yetki verilmesine karar verildi.

7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa maçıyla ilgili olarak Koç, “Süper Kupa’ya hiç çıkmamak veya U19 takımıyla çıkmak gibi opsiyonlarımız var. Taraftarlarımızdan, bu konuda bir karar verene kadar bilet alıp plan yapmamalarını rica ediyoruz” dedi.

Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü’nün genel kurulunda alınan kararlar şu şekilde sıralandı:

2023 Süper Kupa mücadelesine, uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde, ya katılmamak ya da U19 takımıyla katılmak. Önümüzdeki iki sezondan itibaren Türkiye Kupası’na katılmamak veya U19 takımıyla katılmak. Türkiye’deki futbol faaliyetleriyle ilgili kararlardan bağımsız olarak, yurt dışı yapılanması için gerekli yol haritasını belirlemek ve uygulamak. Türk futbolunun sürdürülemez durumuna ve futbol paydaşları dışındaki müdahalelere karşı, UEFA ve FIFA’ya gerekli başvuruları yapmak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER