© Şanlıurfa Olay 2021

Fatih Erbakan, Şanlıurfa’da iktidara sert çıkıştı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin iddialı olduğu illerden biri olan Şanlıurfa'da büyük bir miting düzenledi. Erbakan, mitingde yaptığı konuşmada, AKP'ye göndermelerde bulunarak, tüm engellemelere ve manipülasyonlara rağmen Şanlıurfa'da galip geleceklerini vurguladı.

Erbakan, mitingde yaptığı konuşmada, "Bütün engellemelere, ambargolara, çarpıtmalara, çamur atmalarına ve algı operasyonlarına rağmen, Cenabı Allah doğru ve haklı olanların kazanmasını istiyor. İşte haklının zaferini 31 Mart'ta yaşayacağız" dedi. Erbakan, Şanlıurfa'da 200 bin kişiyle büyük bir miting yaptıklarını belirterek, "Selam olsun Milli Görüşçülere" dedi.

Erbakan, 1984'te Şanlıurfa'da Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştığını ve 40 yıl sonra, 31 Mart'ta tekrar Milli Görüş belediyeciliği ile buluşacaklarını belirtti. Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın yönetiminde Milli Görüş belediyeciliğinin başlayacağını ifade etti.

Erbakan, partisinin büyük bir rüzgarla büyüdüğünü ve bugün itibarıyla üye sayısının 500 bine dayandığını belirtti. Erbakan, partisinin 31 Mart seçimlerinin parlayan yıldızı olacağını ifade ederek, "Genel seçimlerde de iktidara taşıyacağız" dedi.

Erbakan, "Milletimiz neden Yeniden Refah'a koşuyor? Çünkü bu millet rantçı belediyeden bıktı artık. Değişim istiyor, samimi, dürüst, tevazu sahibi belediye başkanları istiyor. Millletin derdi ile dertleneceğine kendi makam aracı ile dertlenen, millet ile arasına mesafe koymuş belediyeleri istemiyor" dedi.

Erbakan, emeklilerin sorunlarına dikkat çekerek, "10 bin lira emekli maaşını elinizi vicdanınıza koyun düşünün. 10 tane hurma 150 lira emekliye 10 bin lira... 6 kilo pastırma parasını reva göreceksin. Emekliler bayram gelecek diye korkuyor. 'Torunum gelirse nasıl harçlık vereceğim diye. Bu hale gelmiş bu insanlar" dedi.

Erbakan, "Asgari ücretliyi ve emekliyi açlık grevine mahkum ettiniz. Açlık grevinde bile şeker ve su takviyesi oluyor. Bu ücretler ancak açlık grevine yeter" diyerek eleştirilerini sürdürdü. Erbakan, Sağlık Bakanlığının açıkladığı diyet listesinin maliyetinin 32 bin lira olduğunu anımsatarak, "Yani Sağlık Bakanlığı kendi ağzıyla iktidarın milyonlarca insanı açlığa mahkum ettiğini ilan etmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER