© Şanlıurfa Olay 2021

Faruk Polat, Halk Ekmeği Sorununa Dikkat Çekti

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, her hafta Cuma günü saat 11.11’de yaptığı açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle halk ekmeğine ulaşmakta zorlanan Urfalıların yaşadığı sorunlara ve çözüm önerilerine değindi. Polat, Şanlıurfa'nın nüfusuyla kıyaslandığında Bursa'da halk ekmeği üretiminin ve satış noktalarının çok daha fazla olduğunu belirterek, "Bu çilenin, eziyetin son bulması için; ulaşa bilirlik noktalarının çok hızlı bir şekilde arttırılması gerekiyor" dedi.

Polat, halk ekmeğinin sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu ancak bunun çileye ve eziyete dönüşmemesi gerektiğini ifade etti. Polat, "Düşünün ki yaşlı, çocuklu anne uygun fiyatlı ekmeğe ulaşmak için 1,5 - 2 km yürümek mecburiyetinde kalıyor. Ya da ilk zamanlarda kuyrukta bekleye bekleye canından benziyor" diyerek, vatandaşların mağduriyetini dile getirdi.

Polat, halk ekmeği üretimini ve kalitesini artırmak için tam mesai yapılması gerektiğini söyledi. Polat, "Bu talebin hızlıca yayılması için bakkal ve marketlerle belediyemizin anlaşmalar yapıp nokta sayısını çoğaltarak çözüm bulması lazım. Böylelikle hem mahalledeki bakkallar ve marketler halk ekmeği ile ekmeğini çıkaracak hem de vatandaşlarımız en yakın bakkal ya da markette ekmeğe ulaşabilme kolaylığına kavuşacaktır" dedi.

 

Polat, son olarak Bursa'ya selam, Urfa'ya kelam göndererek, "Çözümü bulan Bursa'ya selam, adım atacak olan Urfa'ya kelam. Takdir halkımızın..." diyerek, hem yetkililere çağrıda bulundu,  hem de takdiri Urfa halkına bıraktı.

 

(Haber Merkezi)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER