Dernek Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Şehrimizin tarihi eserlerini tanıtmanın yanı sıra kültürel zenginliklerini de yaşatmayı amaçlıyoruz. Şiir ve şehir temasıyla düzenlediğimiz bu programda, katılımcılarımız hem şehre dair fikirlerini dile getirdi hem de şiirler ve türkülerle keyifli anlar yaşadı. Bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz,” dedi.
Duygu Dolu Anlar Yaşandı
Program, Dernek Başkanı Hakan Bakar, Genel Sekreter Osman Nuri Kesici, Prof. Dr. Uğur Tuztaşı, Öğretim Görevlisi Bayram Altuntaş, Kayak Antrenörü İlhan Erzurum ve Orhan Sağcı’nın öncülüğünde gerçekleştirildi. Şiirlerin hikâyeleri katılımcıları duygulandırırken, müzik eşliğinde söylenen şarkılar hafızalarda hoş bir seda bıraktı.
Yoğun Katılım
Etkinliğe Sivas Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, emekli Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, Şair ve Yazar Ahmet Mahir Pekşen, Araştırmacı Yazar ve Şair İbrahim Yasak, SCÜ Turizm Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sağlık, eğitimciler, şairler ve birçok meslek erbabı katıldı.
Şehrin Kültürel Mirasına Vurgu
Vali Yardımcısı İlhami Doğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Şarkı ve şiirin bir araya geldiği bu programı hazırladığınız için teşekkür ediyorum. Sivas, 15. yüzyıla kadar ozanlar, sonrasında ise âşıklar şehri olarak bilinir. Bu tarz etkinliklere daha çok ihtiyaç var. Hepinizin emeğine sağlık,” dedi.
Sivas’a Değer Katan İsimler Anıldı
Program boyunca şehre değer katan önemli isimler ve onların eserleri anılırken, katılımcılar da şehre dair düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu. Müzik ve şiir dolu etkinlik, şehrin köklü kültürel geçmişine ışık tutarak katılımcıları mest etti.
Sivas Turizm Derneği, bu tür etkinliklerle şehrin tarihini ve kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmayı hedeflediğini belirterek, turizm alanında farklı meslek gruplarıyla iş birliği yapmaya devam edeceğini vurguladı.