Kredi kartı borçlarına yapılandırma!

Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirildi. BDDK'dan yapılan açıklamaya göre asgari ödeme oranında da değişikliğe gidildi. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
https://www.sanliurfaolay.com/

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK)internet sitesinde “Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredilerinin Yeniden Yapılandırılması ile Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarının Değiştirilmesine İlişkin Basın Duyurusu” yayımlandı.

 

Finansal istikrarın sağlanmasına yönelik atılan koordineli makro ihtiyati adımlar çerçevesinde bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirildiği duyuruldu.

 

Bun göre; kurulun 26/09/2024 tarihli ve 10972 sayılı kararı ile bireysel kredi kartlarına ilişkin olarak karar tarihi itibarıyla, dönem borcunun ödenmesi gereken asgarî tutarı ödenmemiş olan bireysel kredi kartlarının mevcut borç bakiyelerinin kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yapılandırılabilmesine; kredi kartı yapılandırma borcunun %50’si ödeninceye kadar ilgili bankaca kart hamiline tahsis edilen kredi kartlarının limitinin arttırılmamasına karar verildi.

 

İhtiyaç kredilerine ilişkin olarak ise karar tarihinden önce kullandırılan ve Karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından karar tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talep edilmesi durumunda, en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesine karar verildiği belirtildi.

 

Kredi kartlarında dönem borcunun ödenmesi gereken asgari tutarının, limiti 50 bin Türk Lirası ve altında olan kredi kartları için dönem borcunun %20’si olarak, 50 bin Türk Lirasının üzerinde olan kredi kartları için dönem borcunun %40’ı olarak belirlenmesine karar verildiği de açıklandı.

 

Belirlenecek oranlar 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.