İSLAM MEMİŞ, ONS ALTIN HAKKINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:
"Ons altın 2.860 dolar seviyesinden haftalık kapanış yaptı. Cuma günü 2.880 dolar direncini test etti ve üçüncü kez 2.880 dolar seviyesi test edildi. Oradan tekrar satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Ons altın tarafında 2600 dolar seviyesiyle ilgili öngörüm devam ediyor."
Bu hafta için altının gram fiyatında ve ons fiyatında bireysel olarak uzak durmaya devam edeceğini belirten İslam Memiş, "Dolar tarafına meyilliyiz" dedi. Ancak, elinde altın bulunduran ve daha önce ons altın satın almış olan yatırımcılara da satmak için beklemelerini önerdi.
Yükselişleri sağlıklı bulmadığını söyleyen İslam Memiş, "Elinde bulunduranlar bulundurmaya devam etmeli" diye konuştu. Ayrıca, altının orta ve uzun vadede güvenli liman olmayı sürdüreceğini hatırlattı.
Zirve noktalar olarak, ons altın için 3050-3080 dolar seviyesini, gram altın için ise 4000-4500 lira aralığını verdi.
İslam Memiş, "Bu yıl ne borsa, ne döviz, ne kripto paralar, ne de altın yüzümüzü güldürecek. Yüzümüzü güldüren taraf gümüş olacak" dedi.