© Şanlıurfa Olay 2021

Eğitim Destekli Cami Kütüphanesi, Şanlıurfa'daki Öğrencilere Umut Oluyor

Anadolu Basın Birliği Şanlıurfa Şubesi, Eyyübiye ilçesindeki Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan Yetimiye Camisi'nde oluşturulan kütüphane ve ders çalışma alanıyla öğrencilere eğitim imkanı sağlıyor.

Bu proje, Eyyübiye İlçe Müftülüğü ve cami cemaatinin destekleriyle hayata geçirildi. 6 ay önce hizmete sunulan cami kütüphanesi, her cumartesi günü YKS Sınavı hazırlık denemeleriyle Akşemsettin ve çevre mahallelerden gelen öğrencileri sınava hazırlıyor.

Cami İmamı Hakkı Karadaş'ın 1 yıl önce büyük uğraşlar vererek camiye kazandırdığı kütüphane, şimdi üniversite hayali kuran öğrencilere hizmet veriyor.

Anadolu Basın Birliği Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Şanlı, bu projeye yardımcı olduklarını belirtti. Şanlı, "Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarına nispeten öğrencilere yönelik bir katkıda bulunmak için bu güzel projeye yardımcı olduk. İmkânlarımız ölçüsünde eğitime destek veriyor, gerek basın camiamızın ve gerekse öğrencilerimizin her zaman yanında oluyoruz. Bugün deneme sınavına giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Üniversite adayı Muhammed Fatih Akkuş, her hafta Cumartesi günü ücretsiz gerçekleştirilen deneme sınavına girerek sınav tecrübesi yaşadığını ve caminin manevi ortamının kendisine huzur verdiğini belirtti.

Bir diğer üniversite adayı Muhammed Küçük ise, "Bölgemizde ders çalışacak ortamların kısıtlı olması öğrencilere büyük sorun olurken, mahallemizde bulunan Yetimiye Camisi'ndeki kütüphane ve ders çalışma ortamı, mahallede üniversite hayali kuran öğrencilere büyük katkı sağlıyor. Bu güzel ortama destek veren herkese minnettarız. Umarım YKS sınavında arkadaşlarımızla dereceye girer, istediğimiz üniversiteye gideriz" dedi.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER