Gazze’de Bombalar Susmuyor: 9 Can Kaybı

İsrail, Gazze’ye yönelik yoğun bombardımanlarını sürdürürken Filistinli yetkililer saldırılarda en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 25’ten fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Ateşkes beklentisi, yerini yeni çatışma dalgasına bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2025 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2025 12:31
https://www.sanliurfaolay.com/

Netanyahu: Ateşkes Ertelendi İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’ın rehine listelerini teslim etmediğini öne sürerek ateşkes kararını ertelediklerini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından ordu, Gazze’ye yönelik operasyonlarını yeniden başlattı.

Yoğun Bombardıman ve Sivil Kayıplar Saldırılarda özellikle Cibaliya Mülteci Kampı, El-Sitafavi ve El-Kerame bölgeleri hedef alındı. Evler ve tarım alanlarına yönelik saldırılarda 9 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Yerleşim Alanları Hedefte Gazze’nin güneyindeki Ez-Zeytun Mahallesi’nde sivillerin evleri ve arazileri İsrail askeri araçlarından açılan ateşle zarar gördü. Refah, Han Yunus ve Deyr el-Belah bölgelerinde de saldırılar yoğun bir şekilde devam etti.

Yangınlar ve Gerginlik Sürüyor Deyr el-Belah’taki hava saldırıları yangınlara yol açarken, Refah’taki bombardımanlar ve askeri araçların hareketliliği bölgede tansiyonu daha da artırdı.