CHP’nin yaptığına bak...

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik'in seçim çalışması için youtube ve twitter'den yayınladığı tanıtım videosunu YSK'ya şikayet etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
https://www.sanliurfaolay.com/

 İstiklal Marşı’nın Kürtçe, Arapça, Zazaca ve Türkçe olarak filmde seslendirilmesini “duygu sömürüsü”” olarak  nitelendiren CHP vekil, “Allah bizimle beraber” ifadesinden de  rahatsız oldu.

Ak Parti’nin aday tanıtım toplantısında gündeme getirdiği “Haydi Bismillah” ifadesi de bir başa CHP’li vekil, Mahmut Tanal tarafından YSK’ya şikayet edilmişti.

Faruk Çelik’in sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlenen tanıtım filmlerinden rahatsız CHP’li Erdem, “İstiklal Marşı'nın kullanımı, ‘Allah bizimle beraber’ söylemi, şehit mezarında annelerin gözyaşının gösterimi gibi sahneler  tümüyle duygu sömürüsü ürünüdür” iddiasında bulundu.

YSK’nın bu konuda ne karar vereceği merakla beklenirken, Urfa’lılar CHP’nin bu yasakçı yaklaşımını anlamakta güçlük çektiklerini kaydediyorlar.