© Şanlıurfa Olay 2021

Dolmabahçe’de, terörle mücadele toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya bakanlar, Genelkurmay Başkanı ve istihbarat yetkilileri katıldı.

Toplantıda, terörle mücadele stratejileri ve dün Irak'ın kuzeyindeki hain saldırı değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

Açıklamada, hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda 36'sı Irak'ın kuzeyinde, 9'u Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 45 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türkiye'nin, güney sınırları boyunca bir "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceği ve nerede bir terör tehdidi varsa imha edeceği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapan bölücü alçaklardan hesap sorulacağı ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin önüne kurulan tuzakların bozulacağı ifade edildi. Ayrıca, dün Irak'ın kuzeyindeki saldırıda şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, yaralanan askerlere acil şifalar dilendi.

Cumhurbaşkanlığı, toplantıya ilişkin kamuoyuna saygıyla duyurdu.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER