© Şanlıurfa Olay 2021

Dolar kurundan Türk Lirasına büyük darbe! Her şey bir anda olacak

Euro ve dolar kuru Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ederken, ünlü ekonomistten dolar kuruna ilişkin önemli bir açıklama geldi.

1/4

Euro, Türk Lirası karşısında ağustos ayında yüzde 6, Dolar ise yüzde 3 değer kazandı. Kapalıçarşı'da dolar 34,13 TL, Euro 37,97 TL, İngiliz Sterlini 45,05 TL ve İsviçre Frangı 40,36 TL'den işlem görüyor.

2/4

Euro-Dolar paritesinde de bu ay önemli bir artış yaşandı. FED'in faiz indirimlerine başlayacağına dair mesajlar, doları diğer para birimleri karşısında zayıflattı.

 

3/4

'SÜRPRİZ OLACAK'

"Doların ilerleyen dönemde sürpriz bir artış yaşaması mümkün" diyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Dolar, bir gün ansızın 34,65 TL seviyesine yükselebilir. Döviz kurlarında çift kur politikası uygulanmaya devam edecek ve resmi kur, serbest piyasa kuru ile uyumlu hale gelip yukarı yönlü hareketini sürdürecek. Kısa vadeli düşüşler kalıcı olmayacak ve doların yukarı yönlü hareketi devam edecek" şeklinde yorumda bulundu

4/4

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER