© Şanlıurfa Olay 2021

Dikkatleri Üzerine Çeken Bir STK: TÜMKİAD

2017 yılında iş insanı Nihat Tanrıkulu tarafından Çanakkale ruhuyla kurulan Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD), kısa sürede Türkiye genelinde örgütlenmeyi hedeflemiş ve şu anda 43 ilde faaliyet göstermektedir. Dernek, üyeleri arasında bağ kurmayı, şehirler arası ticaret olanakları sağlamayı ve girişimcilik ruhunu yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

TÜMKİAD, cinsiyet, din veya meslek ayrımı yapmaksızın, üye profili ve şartlarını sağlayan kişi ve kurumları kabul etmektedir. Üyelik için derneğin web sitesinde yer alan formun doldurulması veya dernek merkezlerine başvurulması yeterlidir.

Genel Başkan Nihat Tanrıkulu, TÜMKİAD’ın ulusal değerleri bir araya getiren iş insanlarından oluştuğunu ve küresel düzeyde fayda üretmeyi hedeflediğini belirtti. Tanrıkulu, derneğin vizyonunu, “ülkenin ortak değerlerine bağlı, iş dünyasında etkin rol oynayan ve global bakış açısıyla üyelerine yurtdışı bağlantılar sağlayan bir STK” olarak tanımladı.

Hasan Tanrıkulu ise derneğin amaçlarını, “ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak, bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirmek, sivil toplum kuruluşlarının kurumsallaşması ve girişimcilik ruhunun yaygınlaşması için çalışmalar yapmak” olarak açıkladı. Ayrıca, Antalya’da özel bir teşkilatlanmaya gidileceğini ve Türk turizminin önemine vurgu yaptı.

Genel Başkan Nihat Tanrıkulu, üyelere yönelik mesajında, TÜMKİAD’ın milli ve manevi değerleri her şeyin üzerinde tutan bir iş ve ekonomi ahlakını yaymak amacıyla kurulduğunu belirtti. Tanrıkulu, “Bugün içinden geçtiğimiz tüm bu sıkıntılı süreçlerden birlikte el ele vererek kurtulabiliriz. Birlikte bu ülkenin kutlu geleceğini inşa edebiliriz. Hep birlikte gelecek nesiller için daha güçlü bir miras bırakabiliriz” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde TÜMKİAD ve etkinliklerinin daha fazla konuşulacağı ve bu çalışmaların Türk siyasetine yeni bir ufuk açabileceği öngörülüyor

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER