© Şanlıurfa Olay 2021

CHP'nin Anadolu Basınına Bakış Açısı Eleştirildi

CHP'nin Anadolu Buluşması-Yerel Medya Çalıştayı, Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Zor, çalıştayın Anadolu Basınının bütün temsilcilerini kapsamadığını, CHP'nin yerel basına ve sorunlarına uzak olduğunu söyledi.

Zor, yaptığı açıklamada, "Anadolu Basını ile bir araya gelinecek bir çalıştay düzenleniyor. 1975 yılından bu yana Anadolu'da birçok şehirde aktif olarak teşkilatlanmış derneğimiz ve şubelerinin bundan haberi yok. CHP, Anadolu Basını ile bir araya gelmeyi planlıyor. Ama Anadolu Basınının bütün temsilcilerine ulaşacak, onları da çözüme dahil edecek organizasyon becerisinden uzak." dedi.

 

Zor, ayrıca, Anadolu Basınının ciddi sorunlarla boğuştuğunu, Basın İlan Kurumu'nun internet sitelerinde trafik şartlarını yerine getirmeyen basın kuruluşlarının ilan yayımlama haklarını durdurduğunu hatırlattı. Zor, "CHP'nin gazeteci milletvekilleri nerede? Anadolu Basın Birliği olarak, şubemizin olduğu, olmadığı bütün şehirlerdeki basın kuruluşlarına bu konuda teknik destek veriyoruz. Ekiplerimizle tecrübelerimizi, teknik bilgilerimizi Anadolu Basınına aktarmaya, onların yeniden ilan haklarını geri almalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

 

Zor, son olarak, Anadolu Basınının bütünüyle temsil edilmediği, sorunların asıl muhataplarının yer almadığı çalıştayın, henüz başlamadan işlevsiz kaldığını sözlerine ekledi. Zor, "Bu haliyle çalıştay daha başlamadan işlevsiz duruma düşmüştür. Çünkü Anadolu Basınının haberinin olmadığı bir basın çalıştayı gerçekleştirilmektedir." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER