© Şanlıurfa Olay 2021

CHP'li Torun'dan Basın İlan Kurumu'na Komisyon Düzenlemesi

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Basın İlan Kurumu'nun (BİK) ilan ve reklamlardan aldığı komisyon oranlarının yüzde 10-15'ten yüzde 3-5'e indirilmesi için kanun teklifi verdi. Torun, teklifinin gerekçesinde, basın-yayın organlarının ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti.

Torun, BİK'in ilan ve reklam gelirlerinden yaptığı kesintilerin, özellikle yerel basın için hayati önem taşıdığını vurguladı. Torun, "Söz konusu kesintiler devam ettiği sürece yerel basında kepenk kapatmalar artacak, yerelin sesi kısılacaktır. Özellikle küçük yerleşimlerde yaşayan yurttaşlarımızın sorunlarını dile getirmeleri için paha biçilemez değerde olan yerel basının ortadan kalkması bir anlamda demokrasinin ve çok sesliliğin ortadan kalkması anlamına gelecektir." dedi.

Torun, kanun teklifiyle, BİK'in aracılık ettiği ilan ve reklam ödemelerinden komisyon ücreti adı altında yapılan kesintilerin oranlarının yüzde 10-15 aralığından yüzde 3-5 bandına çekilmesini öngördüğünü söyledi. Torun, teklifinin basın-yayın organlarının gelirlerini artırmak için bir adım olduğunu ifade etti.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER