© Şanlıurfa Olay 2021

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Karadağ’dan DSİ’ye Sulama Ücreti Tepkisi

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, DSİ’nin çiftçilere 10 Kasım’a kadar yüzde 50 indirim uyguladığı sulama ücretlerini ödemeleri gerektiğini duyurmasına tepki gösterdi.

Karadağ, yaptığı açıklamada, DSİ’ye bağlı sulama birliklerinin çiftçilerden alacakları sulama ücretlerine 10 Kasım’a kadar geçerli olan yüzde 50 indirim uygulamasının gerçekçi olmadığını ifade etti. Karadağ, “Rekoltenin düşük olduğu, açıklanan alım fiyatının çiftçinin maliyetini bile kurtarmadığı bu süreçte, çiftçi daha parasını alamadan indirim tarihini kısa tutmak çiftçiye ne gibi fayda sağlayacak? Yeni sezona başlayacak olan çiftçilerse hangi parayla üretim yapacak?” diye sordu.

Karadağ, çiftçilerin zor durumda olduğunu ve devletin destek olması gerektiğini vurgulayarak, “Çiftçi mısır hasadını daha bitiremedi, pamuk satan çiftçilerse daha vadedeki parasını alamadı, çiftçi parayı şimdi nerde bulsun? DSİ, indirim süresini uzatmalı ve çiftçinin ödeme gücünü göz önünde bulundurmalıdır. Çiftçiye sahip çıkmak, ülke ekonomisine sahip çıkmaktır” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER