© Şanlıurfa Olay 2021

CHP Genel merkezde gelen heyet açıklaması

CHP Şanlıurfa'ya heyet gönderdi. 

CHP Genel Merkezi, Deprem sonrası Çiftçi'lerin,başta Dedaş olmak üzere mağduriyetlerini ve hasar tespitlerini yerinde incelemek için; CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Ayhun'dan oluşan Tarım Komisyon heyetini, çeşitli temaslarda bulunmak için Şanlıurfa'ya gönderdi.

Gün boyu çeşitli Temaslarda bulunan heyete, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ve örgütü, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Abdullah Melik eşlik etti.

 

Heyet ilk önce , Depremde  Ağır hasar alan, Can kaybının yaşandığı ve birçok canlı hayvanın telef olduğu Haliliye ilçesi Yedikuyu kırsal 

mahallesini ziyaret etti.

Mahallede birçok ev hasar görmekle beraber, Yaklaşık 125 koyun telef olmuş ve 4 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirmişti.

 

Konuyla ilgili detaylı inceleme yapan heyet, Bozova ilçesinde ve Urfa merkez kırsalında incelemelerine devam etti.

 

Veteriner hekimler odasını ziyaret eden heyet, Ardından Ziraat Mühendisler Odası başkanlığını ziyaret edip, Ardından basın açıklaması düzenledi.

 

Basın Açıklaması yapan İl Başkanı Ferhat Karadağ:

 

"Ne yazık ki bu süreçte Hükümetin çiftçilerimizin yanında olmasını istiyor duk, fakat daha depremin yaralarını sarmadan Çiftçimize ilk darbeyi Dedaş vurdu. Çiftçiye ödenen desteklemelere el koydu,oysa ki Tarım Bakanı çiftçiyi mağdur etmeyeceklerini söylemişti."

 

Basın Açıklamasında Konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut;

 

"Günlerdir bölgede

 incelemeler yapıyoruz Urfa'da deprem kadar etkileyen bir şey daha ile karşılaştık Bu d bölgede dedaş denilen elektrik dağıtım şirketi, zaten bu şirketin uyguladığı yüksek fiyat politikaları nedeniyle yıllardır bu durum kangrene dönüşmüş durumda Kısacası Dedaş yine sahnede."

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Ayhun; 

 

" Çifteler gübre-mazot desteği veriliyor deprem nedeniyle Çiftçilere desteklemenin elden verileceği söylenmişti fakat dedaş yapılan desteklere ambargo koydu. 2017'de Yargıtay bir mahkeme sonucu vardı, bir karar vardı diyor ki desteklemelere haciz işlemi uygulanamaz Ama dinleyen var mı? yok! "

 

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu: 

 

" Burada hükümetin yanlış özelleştirme politikaları sonucunda Elektrik Dağıtım şirketlerinin paraları tahsil etme amacıyla yasa değiştirildiğini bir kez daha gördük" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER