© Şanlıurfa Olay 2021

Bakanlıktan Urfa'nın tescilli lezzetine ilişkin yeni talimat!

Tarım ve Orman Bakanlığı pide, lahmacun, börek ve benzeri gıdaların üretiminde kullanılan malzemelerin denetimine dair yeni bir talimat verdi. Buna göre, başta beyaz ve kırmızı et olmak üzere, farklı türdeki etler birbirine karıştırılamayacak ve numune alınarak denetim yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü daha önce il müdürlüklerine gönderdiği talimatla aralarında Urfa'nın tescilli lezzeti lahmacunun da olduğu pide  börek ve benzeri ürünler için kullanılan çiğ hazır et harçlarından numune alınmamasını bildirmişti.

Bakanlığın ilgili kararının tepki çekmesi üzerine yeni bir talimat yayımlandı.

81 ilin Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderilen ve 7 maddeden oluşan yeni talimata göre, pide, lahmacunun ve börek gibi gıdaların üretiminde etiket bilgisi ve beyanı dışında başta kırmızı et ile beyaz et olmak üzere, farklı hayvan türlerinden etlerin ve sakatatın birbirleri ile karıştırılmasına izin verilmeyecek.

Böylece 2023 Yılı İl Gıda Numune Alma Planı kapsamında pide, lahmacun, börek ve benzeri ürünlerde kullanılacak çiğ et harçlarından numune alıanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER