© Şanlıurfa Olay 2021

Bakan Şimşek'in önünde çözüm bekleyen 8 kritik konu var

Seçimlerin tamamlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunu Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek'in önünde çözüm bekleyen bazı konular var. Bu konular ise faiz, enflasyon, asgari ücret ve memur zamları, KKM'nin durumu, yabancı sermaye girişi, bütçe açığı, kişi başı milli gelir şeklinde yer alıyor.

Politikaya verdiği 5 yıllık aradan sonra ekonominin sorumluluğunu üstlenenen Şimşek'in önünde çözmesi gereken kritik konular yer alıyor.

Yeni Bakan Şimşek'in öncelikli konuları, faiz, enflasyon, asgari ücret ve memur zammı, kur korumalı mevduat, bütçe açığı ve kişi başına düşen milli gelirin artışı ile yabancı sermaye olacak. 

Şimşek'in ekonominin sorumluluğunu üstlenmesinin ardından gözler 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu zirvesine çevrildi

Bakan Şimşek toplumsal refahı artırmak için kurala dayalı ve tutarlı bir ekonomi politikası izlemeyi hedefliyor.  Bu bağlamda daha önce hazırlıklarını yaptığı planları bir bir devreye almaya hazırlanıyor. 

Öte yandan dün Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı Mehmet Şimşek'e devrettiği esnada Oh!" çekerek, 'Allah kolaylık versin' dediği anlar gündem oldu.

 

Kaynak:Kamuda haber

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER