© Şanlıurfa Olay 2021

Bakan Ersoy: Göbeklitepe ve Karahantepe’ye Otel Yatırımları Yapıyoruz !

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Göbeklitepe ve Karahantepe’de otel yatırımlarının başladığının müjdesini verdi. Ersoy, sanal müzeleri ziyaret noktasında Göbeklitepe'nin birinci sırada yer aldığını belirtti.

24 TV'de moderatörlüğünü Zeynep Türkoğlu'nun üstlendiği "24 Özel" başlıklı canlı yayına konuk olan Bakan Ersoy, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu ve Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar'ın sorularını yanıtladı.

Konuşmasının başında Turizm Geliştirme Ajansının kuruluşundan ve çalışmalarından bahseden Ersoy, turizm alanında bu yıl minimum 35 milyar dolarlık bir hedef içerisinde olduklarını söyledi.

Ersoy, bu yıl ayrıca yurt dışından Türkiye'ye yoğun olarak erken rezervasyonlar aldıklarını aktararak, 2019'a göre turizmde bu sene pazar çeşitliliğinin ve stratejilerinin birçok yönden değiştiğini anlattı.

Ersoy, Avrupa'da Ege Bölgesi'ni turizm anlamında parlayan bir yıldız haline getirmeye çalıştıklarının altını çizerek, "Ege'de volüm artacak. Sadece Avrupa'nın değil Amerika kıtasının da ilgisinin çekeceğini düşünüyorum. Deniz, kum, güneş dendiği zaman buna gastronomi vesaireyi de ekleyerek Ege'nin yıldızının daha da parlayacağını ve yukarı gideceğini düşünüyorum. Pazarlama olarak da bölgeye konsantreyiz. Yeni stratejiler de geliştirdik." değerlendirmesinde bulundu."2028'de 100 milyon turist, 120 milyar gelire gelmemiz gerekiyor"

"goturkiye.com" platformunun da dünyada en çok tıklanan turizm alanındaki sitelerden biri olduğuna dikkati çeken Mehmet Nuri Ersoy, sitede gastronomi, inanç ve bisiklet rotaları gibi 50'den fazla ürünün tanıtımının yapıldığı bilgisini verdi.

Projeye ilk etapta 10 okul ile başladıklarını, şu anda ise 56 okulu geçtiklerini belirten Ersoy, öğrencilere mezuniyetlerinden sonra alanlarında istihdam sağlandığını açıkladı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, turizmi Türkiye'nin 81 vilayetine yaymak amacında olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:"Tanıtım stratejimizi değiştirmemizin nedenlerinden birisi de bu. Antalya'da eskisi kadar yoğunluk olmaması lazım. Öncelikli olarak Ege'nin pasta payını artırmamız lazım. İstanbul'un hala çok potansiyeli var.

KARAHANTEPE VE GÖBEKLİTEPE’DE OTEL YATIRIMLARI BAŞLADI

Doğu ve Güney Doğu anlamında da Şanlıurfa'da biliyorsunuz Göbeklitepe, Karahantepe gibi 11 nokta daha buldu. Orayı çok önemli bir destinasyon haline getiriyoruz. Şimdiden orada otel yatırımları başladı. Bu gibi Türkiye'de birçok potansiyel var. Türkiye'nin turizm hedefi yüksek. Biz 2019'da 52 milyon turist getirmiştik. Bu sayıda kalma gibi bir hedefimiz yok. Hızlı bir şekilde 60, 70 milyonları hatta ilerleyen tarihlerde 100 milyon turisti görmemiz gerekiyor. Yani 2028'de bizim 100 milyon turist, 120 milyar gelire gelmemiz gerekiyor. Tabii pandemi çıkarsa bir şey diyemem. Ama normal akışında Türkiye çok rahat bir şekilde bu rakamlara gelir."

GÖBEKLİTEPE, BİRİNCİ SIRADA !

Yeşil Turizm Sertifikasının hayata geçeceğini, bunun da çalışmalarını hızlı bir şekilde yaptıklarını söyledi." Kız Kulesi'nde birçok hata tespit ettik"Bakanlık olarak 46 müze ve ören yerinde sanal müzecilik faaliyeti de gerçekleştirdiklerini anlatan Ersoy, koronavirüs salgının ardından bugüne kadar 23 buçuk milyon kişinin sanal müzeleri ziyaret ettiğini ve birinci sırada Göbeklitepe'nin yer aldığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER