© Şanlıurfa Olay 2021

Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemileri Katar'a Gönderildi!

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu Dearsan Shipyard firması, Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmek üzere Tuzla sınıfı karakol gemileri TCG Kuşadası ve TCG Kumkale'nin teslimatını tamamladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın işletmesine giren gemiler, Katar'a konuşlandırılmak üzere yola çıktı.

Yaz aylarında Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yapılan başkanlık seçimlerinde Ali Koç'un karşısında aday olan Aziz Yıldırım, yaptığı basın toplantısında "İlk kez devlete iş yapıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Yıldırım'ın bu sözleri, kendisine ait Dearsan Shipyard firmasıyla Türk Deniz Kuvvetleri için 2 adet karakol gemisi ürettiğini ortaya koydu. Uzun süredir tasarım ve üretim aşamaları devam eden gemiler nihayet Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi.

 

**GEMİLER KATAR'A GÖNDERİLDİ**

Türkiye'de savunma sanayii sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Dearsan Shipyard, geçtiğimiz aylarda Nijerya ve Kazakistan gibi ülkelerle de çok sayıda savaş gemisi üretimi için anlaşmalar yapmıştı. Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'nde, TCG Kuşadası ve TCG Kumkale gemilerinin Katar Türk Deniz Unsur Komutanlığı emrinde görevlendirilmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi.

 

Kaynak: Gerçek Gündem 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER