© Şanlıurfa Olay 2021

Atanamayan Uzmanlar Derneği'nden Cumhurbaşkanına Çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, eski uzman çavuşların kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak atanabilmeleri için Cumhurbaşkanına çağrıda bulundu. Gündeşli, "Eski uzman çavuşlar ve aileleri bir bayrama daha boynu bükük girmek istemiyor. Devlet eliyle adaletli bir şekilde atamalarının yapılmasını bekliyor" dedi.

 Gündeşli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış uzman çavuşların, 2016 yılından önce en az 2 yıl görev yaptıktan sonra memuriyet hakkı kazanmaktaydı. Ancak, 2016 yılından sonra bu süre 7 yıla çıkarılmıştır. Gündeşli, "2 yıl üstü görev yapmış eski uzman çavuşlar asaleti tasdik edilmiş memurlar olduğundan, sürenin 7 yıla çıkarılması eşitlik ilkesine aykırıdır" dedi.

Gündeşli, kanunun yetersizliği ve kurum amirlerinin inisiyatifine bırakılmasının, binlerce eski uzman çavuşun kapı kapı dolaşmasına sebep olduğunu vurguladı. Uzun süredir meclis çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Gündeşli, birçok görüşme yaptıklarını ve bu sorunun bir devlet meselesi ve vefa borcu olduğunu ifade etti.

 Gündeşli, "Binlerce profesyonel eski uzman çavuş, yıllarca askerlik mesleği yaptığından dolayı sivil hayatta işsiz kalmış ve kaderlerine terk edilmiştir. Aynı kanuna tabi referansı olan farklı biri için hiçbir mazeret olmadan atama yapılmaktadır. Kanun referansla çalışır hale gelmiştir" dedi. Gündeşli, devletin askerine sahip çıkma geleneğine atıfta bulunarak, "Devletimizden beklentimiz, şartsız, referansız adaletli bir şekilde genel atama yapılmasıdır" dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER