© Şanlıurfa Olay 2021

Atanamayan Uzmanlar Derneği Başkanı'ndan Cumhurbaşkanına Çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa GÜNDEŞLİ, eski uzman çavuşların kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmalarını beklediklerini belirterek, Cumhurbaşkanına çağrıda bulundu. GÜNDEŞLİ, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddelerine atıfta bulunarak, bu kişilerin kazanılmış hakları olduğunu ve boş kadro bulunması durumunda atanabileceklerini ifade etti.

GÜNDEŞLİ, vatan için canlarını ortaya koyan bu kahramanların, yıllarca süren hizmetlerinin ardından, ellerinde yasal haklarını gösteren kanun maddeleriyle kurum kurum dolaşarak boş memur kadrosu aradıklarını ve bu süreçte mağdur olduklarını dile getirdi. Binlerce eski uzman çavuşun atanamadığı için maddi ve manevi zorluklar yaşadığını, aile birliklerinin dağılmasına ve ruhsal sorunlar yaşamalarına sebep olduğunu belirtti.

GÜNDEŞLİ, terörle mücadelede ön saflarda yer alan ve sınırdışı harekâtlarda görev yapan bu yiğitlerin, bayram öncesinde devletten atama müjdesi beklediklerini vurguladı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER