© Şanlıurfa Olay 2021

AK Parti İlçelerde sil baştan mı?

YRP’de Kasım Gülpınar’ın adaylığının ardından AK Parti bu kez ilçe belediye başkan adaylarını tekrardan gözden geçirme kararı aldı.

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Danışmanı Kasım Gülpınar’ı aday göstermesinin ardından AK Parti İl Başkanı Ali Delioğlu ile Başkan Beyazgül’ün Ankara’ya çağrılmalarının “İlçe Belediye Başkan Listelerinde değişikliğe gitmesi” olarak yorumlandı.

Şimdiden Türkiye basınında İkinci Ceket Vakası olarak yorumlanan gelişmeler karşısında ilçe bazında hata yapmak istemeyen AK Parti buna göre ince eleyip sık dokuyacak. Mevcut başkanlarla yola devam veya bayrak devri yapmayı planlayan AK Parti, her ilçe için ayrı bir strateji uygulamayı düşünüyor.

TROLLER SOSYAL MEDYADA YİNE GÖREVDE

Gelişmenin Şanlıurfa yerelinde de yankılanmasının ardında dün gün boyu ilçe belediye başkan adayları ile ilgili paylaşımlar ardı ardına yapıldı. “Canım sana feda”, “Sen yoksan biz de yokuz”, “Elif gibi dimdik durmaya devam” gibi başlıklar altında mevcut adaylara methiyeler dizen çoğu troll hesap, gündemi yine başka yöne çekti.

AK PARTİ’DE RAHATSIZLIK SÜRÜYOR

Öte yandan Kasım Gülpınar’ın adaylığının ardından AK Parti’de istifalar devam ederken, parti teşkilatları bu istifaların çok kötü algı oluşturduğundan yana hem fikre vardı. “Şimdi kim istifa edecek” söylemlerinin dillerde dolandığı Şanlıurfa’da olası istifa edecek kişilerle de ön görüşmeler devam ediyor.

 

ŞANLIURFA OLAY GAZETESİ ÖZEL HABER.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER