© Şanlıurfa Olay 2021

AHEF, Şanlıurfa İl Başkanı Eryazğan’a destek verdi!

Aşı tedarikiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep edilen Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan'a, AHEF’ten destek geldi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) aşı tedarikiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep edilen Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan'a,destek verdi.

AHEF’ten yapılan yazılı açıklamada, Eryazğan’a açılan davanın haksız olduğuna vurgu yapıldı. 85 milyon vatandaşın nitelikli koruyucu sağlık hizmetine kavuşması için sonuna kadar mücadele edileceği belirtilen açıklamada, “Her ne sebeple olursa olsun; vatandaşlarımızın zamanında ve eksiksiz olarak aşıya ulaşmasını isteyen, sahada bebekler ve çocukların aşılarının ertelenmesine sebep aksaklıkları, sivil toplum örgütü sorumluluğu gereği gündeme taşıyan Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanımız Dr. Hacı Yusuf Eryazgan hakkında yürütülen davayı haksız buluyor, adaletin er geç tecelli edeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Eryazğan’a her türlü hukuki desteği vereceklerini dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan'a toplum adına teşekkür edileceğine, hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep etmek; vakıf, dernek, sendika, oda ve siyasi parti gibi sivil toplum kuruluşu liderlerinin toplumu aydınlatma ve gerçeği arama vizyonlarından korkmaktan başka bir şey değildir.

AHEF olarak çatısı olduğumuz 76 il derneği ile Türkiye’de aile hekimliği uygulamasını ileri götürecek uygulamalar tesis edilinceye, 85 milyon vatandaşımız nitelikli koruyucu sağlık hizmetine kavuşuncaya kadar 30 bin aile hekimi, 85 milyon vatandaş ve 76 il derneği ile mücadeleye devam edeceğiz.

Şanlıurfa İl Dernek Başkanımıza yapıldığını düşündüğümüz haksızlık karşısında kendisine AHEF ailesi olarak her türlü hukuki desteği vereceğimizi ve sonuna kadar yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER