© Şanlıurfa Olay 2021

2021 yılı proje yılı olacak!

Karaköprü Belediyesi, 2021 yılında da ilçede önemli projelere ve hizmetlere imza atmayı hedefliyor. Özellikle hizmete girecek dev projeler ile Karaköprü Belediyesi önümüzdeki yıl içerisinde büyük ses getirecek.

Modern yapıları, geniş caddeleri, bulvarları ile Karaköprü modern bir şehrin özelliklerini taşırken, ilçede herkesin hayal olarak gördüğü projeler bir bir hayata geçiriliyor. Vizyon projeleri olan Yaşam Park ve Kültür Sarayı projelerini tamamlayan Karaköprü Belediyesi, 2021 yılını açılış yılı olarak belirledi.

MÜZE ŞEHİR KARAKÖPRÜ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçeyi müze şehir haline getirmek isterken, Karaköprü'de kurulacak olan Şanlıurfa Basın ve Sinema Müzesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce Oyun ve Oyuncak Müzesini ilçeye kazandıran Başkan Baydilli, Basın ve Sinema Müzesinin de kısa bir süre sonra açılışa hazır hale geleceğinin müjdesini verdi.

 Müzede özellikle Şanlıurfa basınının tarihi ve bugününe dair önemli envanterler, eserler sergilenecek.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN İLÇE: KARAKÖPRÜ

Karaköprü Belediyesi toplumun tüm kesimlerini gözeterek hizmetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin seçim vaatleri arasında yer alan “Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi' tamamlanarak hizmete sunuldu. Atakent Mahallesinde 5 bin metrekare alan üzerine yapılan parkta engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde oyun grupları, oturma grupları ve spor aletleri yer alıyor.

 Ayrıca parkın içerisinde engelli eğitim ve konferans salonu da engelli vatandaşlara eğitim ve atölye çalışmaları konusunda hizmet verecek.

KİŞİ BAŞINA 10 METREKARE İLE ŞANLIURFA'NIN EN YEŞİL İLÇESİ

Şanlıurfa'nın en fazla yeşil alanına sahip olan ilçesi olan Karaköprü'de yeşil alan oranını artırmak için Karaköprü Belediyesi tarafından her ay 1 park yapılarak vatandaşların hizmete sunuluyor.

Karaköprü'de son 1 yılda 80 bin m2 alan yeşile dönüştürüldü. Kişi başına düşen yeşil alan oranı 10 metrekare olan Karaköprü, Şanlıurfa'da bu anlamda ilk sırada yer alırken, Başkan Metin Baydilli bu oranı artırmak ve daha yeşil bir ilçe oluşturmak adına yeşil alan seferberliği başlattı. Bu bağlamda her yıl ilçeye yeni parklar ve rekreasyon alanları kazandırılıyor.

BAŞKAN BAYDİLLİ'DEN KAPALI YÜZME HAVUZU MÜJDESİ

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçeye önemli bir hizmet daha kazandırıyor. Başkan Baydilli ilçeye 6 bin metrekare alan üzerinde yarı olimpik bir kapalı yüzme havuzu kazandırılacağının müjdesini verdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “İhaleyi gerçekleştirdik ve kısa süre sonra çalışmalara başlayıp 14 ay gibi bir sürede hizmete sunacağız. Bu projede 4 milyon 600 bin lira gibi bir maliyetimiz olacak. İnşallah tamamlandığında ilçemiz için çok önemli bir spor ve aktivite merkezi olacak. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz ilçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

KARAKÖPRÜ’DE IV. MURAD KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIYOR

Karaköprü Belediyesi ilçenin yeni ve hızla büyüyen toplu konut bölgesi olan Seyrantepe Mahallesine yeni hizmetler kazandırmaya devam ediyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle TOKİ’den devralınan bir yapı değerlendirilerek kültür merkezi ve okuma evine çevrildi. Tadilat çalışmaları tamamlanan kültür merkezi ve okuma evinin pandemi nedeniyle ertelenen açılışı en kısa sürede yapılıp hizmete sunulacak.

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER