kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2528.5
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67874.959$
Ufuklar

Yurtdışından getirilen mısırlarda GDO skandalı. Savcılık soruşturma başlattı

Yurtdışından getirilen mısırlarda GDO skandalı. Savcılık soruşturma başlattı
Tekirdağ’da gemilerle yurtdışından getirilen mısırlarda GDO tespit edildi. GDO’lu mısırlar Tarım İl Müdürlüğü tarafından laboratuvarlarda analiz edilirken, mısırlara GDO’suz raporu verildiği iddia edildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, skandalın Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan ihbar sonucunda ortaya çıktığı öne sürüldü.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle bir soru önergesini TBMM’ye sundu. Aygun’un sunduğu önergede, yurtdışından gemilerle Tekirdağ’a getirilen GDO’lu mısırlar, Tarım İl Müdürlüğü’nün laboratuvarlarında analiz edildi fakat analiz sonuçları değiştirildi.

Mısırlar, verilen raporda GDO’suz olarak belirtilirken, söz konusu skandal, müdürlükten yapılan ihbar sonucunda gün yüzüne çıktı. İhbar üzerine, savcılık soruşturma başlatırken bakanlık da müfettiş görevlendirdi. Tarım İl Müdürlüğü’ne ise soruşturma başlatıldığı belirtildi. Laboratuvarda görev yapan personellerin, “şifrelerimiz çalındı” savunmasını yaptığı kaydedildi.

090804-misir.jpg

Vekil Aygun, Bakan Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

“Tekirdağ’da faaliyet gösteren firmalar tarafından yurt dışından gemilerle getirilen GDO’lu mısırın laboratuvarlarda normalleştirilerek, GDO’suz olarak rapor edildiği, bu yolla tonlarca mısırın iç piyasada tüketime sunulduğu iddiaları doğru mudur? Bu iddialara karışan firma sayısı kaçtır?

Bakanlık tarafından konuya ilişkin inceleme başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

k-uqwnbbqm9s.jpg

Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarında çalışan kişilerin bu konuda “şifrelerimiz çalınmıştır” savunmasını yaptığı doğru mudur? Laboratuvar sonuçları nasıl değiştirilmektedir?

Bakanlığın, insan hayatına ilişkin böyle bir konuda güvenlik tedbiri almamasını nasıl açıklıyorsunuz?

GDO’lu mısır üreticileri ile çıkar pazarlığı yaparak, gıda güvenliğini riske atan kişileri yakalayıp, gerekli işlemleri başlatacak mısınız ? Bu konunun arkasında hangi odaklar varsa üzerine gidip, suçluların adalete teslim edilmesini sağlayacak mısınız ?”

Kaynak: Cumhuriyet

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!