kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
06 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    35.56
  • ALTIN
    2511.5
  • BIST
    10851.78
  • BTC
    57810.347$
Ufuklar

Urfa’da Üretim Sekteye Uğradı! Yetim: Kesintiler Ciddi Ekonomik Bir Problem Haline Gelmiştir

Urfa’da Üretim Sekteye Uğradı! Yetim: Kesintiler Ciddi Ekonomik Bir Problem Haline Gelmiştir
Şanlıurfa’da yaşanan enerji kesintileriyle ilgili bir basın açıklaması yapan ŞUTSO Başkanı Mehmet Doğan Yetim, “Organize Sanayi Bölgesinin yanı sıra Gıda OSB, Besi OSB, Evren Sanayi ile şehir merkezleri, il ve ilçelerde faaliyet gösteren esnafımız da mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

Şanlıurfa, son günlerde yaşanan enerji kesintileriyle gündeme geliyor. Kent merkezi ve kırsalda yaşanan kesintiler hayatı olumsuz yönde etkilerken, üretici, sanayici ve esnaf da mağduriyet yaşıyor. Kentte yaşanan sorun devam ederken, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve odalar, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ŞUTSO) bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı.

 

**Sanayiciler Mağduriyet Yaşıyor**

 

Grup adına basın açıklaması yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Doğan Yetim, “Günlerdir devam eden elektrik kesintileri ilimizin sanayi, tarım, sağlık ve eğitim gibi birçok alanda zarar görmesine neden olmaktadır. Elektrik kesintileri, sulama pompalarının çalışmasını engelleyerek tarım arazilerinin sulanmasını imkansız hale getirmiş ve ekonomik olarak zarara uğratmıştır. Yaşanan kesintiler Organize Sanayi Bölgemizde ise üretim hatlarının durmasına ve yavaşlamasına neden olmuştur. Özellikle bilgisayar sistemleri ve diğer teknolojik ekipmanlara zarar vererek ciddi bir hezimete yol açmıştır. Hem doğrudan üretim kayıpları hem de üretim süreçlerinin yeniden başlatılması ve hasar gören ekipmanların onarımı, iş dünyası için ciddi ekonomik bir problem haline gelmiştir” dedi.

 

**Sağlık Kuruluşlarını Etkiliyor**

 

“Organize Sanayi Bölgesinin yanı sıra Gıda OSB, Besi OSB, Evren Sanayi ile şehir merkezleri, il ve ilçelerde faaliyet gösteren esnafımız da mağduriyet yaşamaktadır” diyen Yetim, “Yaşanan elektrik kesintileri, ilimizde bulunan hastaneler ve diğer sağlık kuruluşları için ciddi bir sorun teşkil etmekte olup, tıbbi cihazlar, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler ve laboratuvarlar elektrik olmadığı takdirde hasta olan vatandaşlarımızın sağlık problemleri yaşamalarına ve tıbbi müdahalelerin zamanında gerçekleştirilmemesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

**Acil ve Etkili Önlemler Alınmalıdır**

 

Sorunun çözümü için yetkililerin bir an önce ilgilenmesi çağrısında bulunan Yetim, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllardan beri tartışıldığı halde bir türlü çözülemeyen bu sorunun ortadan kalkması için elektrik altyapısının modernize edilmesi ve mevcut sistemlerin iyileştirilmesi gerekmektedir. Şanlıurfa'da sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin önlenmesi için elektrik dağıtım şirketi ve kamu otoritesi tarafından acil ve etkili önlemler alınmalıdır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, Şanlıurfa milletvekillerimiz ve bütün siyasiler ile mülki idare amirleri bu sorunla bir an önce ilgilenmelidir.

 

İlimizde yaşanan elektrik kesintilerinin tek sorumlusu Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'dir. DEDAŞ daha önce defalarca kez taahhüt etmesine rağmen hatlarda yenileme yapmamıştır. Aynı şekilde trafo merkezlerinde yenileme hiçbir zaman yapılmamış ve hâlen yapılmamaktadır. DEDAŞ arıza ekibinin 2,5 milyon nüfuslu bir şehirde sadece 3 tane olması kabul edilemez. Her defasında kaçak elektrik kullanımından yakınan bu şirket, ilimizi karalayan bir elektrik dağıtım şirketi haline gelmiştir. Kesinlikle bu ithamları kabul etmiyoruz ve hiçbir zaman etmeyeceğiz. Sonuç olarak, ilimizde kaçak elektrik kullanım oranı yüzdelik olarak çok düşüktür. Neticede aktif abonelerinden KDV (Katma Değer Vergisi), TRT Payı, Enerji Fonu, Çevre Ücreti veya diğer ücretler ile dağıtım bedeli ve diğer hizmet bedelleri adı altında fahiş fiyatlar ile zaten bunu almaktadır.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte, bu süreçte üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız. İş dünyamızın ve şehrimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!