kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa adliyesinde savcı ve hakimler mağdur!

Yetersiz kalan Adliye binası Şanlıurfa'da dört Bir yana dağılmış durumda. Vatandaşların çoğunluğu merkez Adliye binasını bilmesi sebebiyle, duruşma günlerinde merkez binalara gelip başka adliye binasına yönlendirilince, gerek fiziksel gerekse, ruhsal anlamda sıkıntı yaşıyor.

Seçime sayılı günler kala Şanlıurfa'daki sorunlar hâlâ gündeme gelmedi, Bu sorunlardan biriside Şanlıurfa Adliye binası.

 

Yetersiz kalan Adliye binası Şanlıurfa'da dört Bir yana dağılmış durumda. Vatandaşların çoğunluğu merkez Adliye binasını bilmesi sebebiyle, duruşma günlerinde merkez binalara gelip başka adliye binasına yönlendirilince, gerek fiziksel gerekse, ruhsal anlamda sıkıntı yaşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Baro başkanı Abdullah Öncel, binanın labirent gibi olduğunu, özellikle bazı savcı odalarını birden fazla savcının kullandığını belirterek, sorunun çözümünüde sundu.

 

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, yaptığı açıklamada şunlara değindi:

 

Adliye bildiğiniz üzere sanırım 4 ayrı yerde,4 ayrı mekânda hukuki hizmet sunmaya çalışıyor, Aslında bu konu uzun süredir Şanlıurfa'da sorun, çok ciddi problemler yaşandığını daha önce defalarca gerek, Adalet komisyonuna gerek, Başsavcılığa gerekse, Adalet Bakanlığına müracaat etmemize rağmen bir türlü bir adım atılmadı.

Adliyenin hemen karşısında okul olarak hizmet veren çok devasa büyüklükte bir Kampüs var, Hemen arkasında çıraklık eğitim merkezi var, Bu okulu ve arkasındaki çıraklık eğitim merkezini Adalet Bakanlığı'na tahsis ederek burayı tamamen bir adalet Kompleksi haline getirip, hem güvenlik anlamında bir problem olmayacaktır, hem de sorun çözülecektir.

‘’ADALET BAKANI ZİYARET BİLE ETMEDİ’’

Adalet Bakanı Şanlıurfa'dan 1. Sıra Milletvekili adayı, ama sağolsun, kendileri bir güne bir gün bu kentin problemlerini, özellikle yargının saçağı olan baroyu ve avukatları ziyaret etmedi, avukatların problemi nedir, kentin problemleri nedir.

Bakıyorum Sayın adalet bakanı yaklaşık olarak 1 aydır kentimizde siyasi çalışmalarını yürütüyor, ama maalesef Urfa Barosu’nu ziyaret etmemiş. Urfa Barosu’nu ziyaret etmiş olsaydı, biz kendisine ifade edecektik.

‘’DUYUMLARA GÖRE TUVALETLERİ SAVCI ODASI YAPMIŞLAR’’

Adliyenin içerisine girdiğiniz zaman Labirent gibi, maalesef bir duyuma çok üzüldük bunu da söyleyeyim 2023 Türkiye'sinde, vatandaş tuvaletlerinin Savcı odaları yapıldığını ifade ettiler, gerçekten bu çok üzücü, hatta bazı odalarda 2 ila 3 savcının aynı odada hizmet verdiğini gördük’’ diyerek çözüm önerilerini sundu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-