kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
30 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.88
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2450.3
  • BIST
    10647.91
  • BTC
    60936.496$
Ufuklar

Şanlıurfa TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi!

Şanlıurfa TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi!
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Meclis Başkanı Serhat Karadağ'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.


Toplantının gündeminde, 2024 Haziran Ayı Meclis Toplantısı, 2024 Mayıs Ayı Meclis Kararı, Mayıs Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Mayıs Ayı Faaliyetleri yer aldı. 

Meclis Başkanı Serhat Karadağ, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Hepiniz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2024 yılının Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Haziran Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum. Kurban Bayramını geride bıraktık ve bu vesileyle hepinizin geçmiş bayramını tekrar tebrik ediyorum. Geçtiğimiz ay, ŞUTSO olarak TOBB Delegelerimiz ile birlikte TOBB ETÜ’de gerçekleştirilen 80. Mali Genel Kurul Toplantısına katıldık. Alınan kararların ülkemize hayırlı olmasını dilerim. 

Ekonomik sıkıntılarımız maalesef devam ediyor. Enflasyon hala yüzde 75,45 üzerinde seyrederken, döviz kurlarındaki artış ve piyasadaki istikrarsızlık engellenemiyor. Mevcut ekonomik kriz, özellikle tekstil, hazır giyim ve inşaat sektörlerini olumsuz etkiliyor. Mayıs ayında iflas eden sektörlerin başında tekstil ve hazır giyim geliyor. 2024 yılında bu sektörde ülke genelinde toplam 311 şirket kapandı, istihdam kaybı 200 bini geçti ve kapasite kullanımı ciddi şekilde düştü. Kredilerin sıkı takibi, iş dünyasının finansal baskı altında kalmasına neden oluyor. 

Tekstil ve hazır giyim sektöründeki sorunlar diğer sektörlerde de yaşanıyor. İnşaat sektöründe girdi maliyetleri yüzde 100'ü geçecek düzeyde arttı. Gıda sektöründe de ciddi sorunlar var. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, dünyada gıda fiyatları düşerken ülkemizde yüzde 70'leri geçen artışlar oluyor. Devletimizin Orta Vadeli Program gibi uygulamaları önemli, ancak iş dünyası olarak somut bir olumlu yansımasını henüz göremedik. Yapısal reformların bir an önce uygulanması, kamu-özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi ve finansal kolaylıkların sağlanması gerekiyor. İş dünyasının temsilcileri olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Toplantımızın ilimiz ve ülkemiz adına verimli geçmesini diliyorum.”

Toplantıda, Meclis Üyesi İbrahim Halil Satoğlu gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Gündem maddeleri görüşülüp oylandı. Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı, 2024 Mayıs Ayı faaliyetlerinin sunumunu yaptı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!