olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Diplomasi Trafiğini Hızlandırıyor

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Diplomasi Trafiğini Hızlandırıyor
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), medya alanında uluslararası iş birliği ve kamu diplomasisine destek faaliyetleri kapsamında Ankara ve İstanbul'da yabancı misyon temsilcileriyle temaslarını sürdürdü. Ayrıca, İran'a taziye, Slovakya'ya geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

KGK heyeti, daha önce NATOPA Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Lübnan, El Salvador, Karadağ, Hindistan ve İran'ın Ankara'daki büyükelçiliklerine ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet, daha sonra uluslararası temas trafiğini İran'a taziye ve Slovakya'ya geçmiş olsun ziyaretlerinin yanı sıra, Sırbistan ve Kosta Rika ile devam ettirdi.

İran'a taziye ziyareti gerçekleştiren KGK heyeti, helikopter kazası sonucunda yaşamlarını yitiren Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al-i Haşim ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti ile beraberindekiler için İran İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'ne ziyarette bulundu. Büyükelçi Muhammed Hasan Habibullahzade'ye taziyelerini sözlü olarak ileten heyet, KGK ailesi adına başsağlığı ve dayanışma duygularını iletti.

Geçtiğimiz günlerde Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik suikast girişiminin ardından KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve KGK Yaygın Medya Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Esra Öztürk, Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Ján Pšenica'yı ziyaret ederek Slovak halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Sırbistan'ın halen boş bulunan Ankara Büyükelçiliği'ne vekâlet eden Maslahatgüzar Zoran Jovanović, KGK heyetini kabul etti. Görüşmede Türkiye - Sırbistan Medya Forumu düzenlenmesiyle ilgili istişareler gerçekleştirildi.

KGK heyetinin Ankara'daki bir başka durağı Latin Amerika ülkeleri arasında çevre ve okyanusların korunması alanlarındaki öncü rolüyle öne çıkan Kosta Rika Büyükelçiliği oldu. Büyükelçi Gustavo Campos Fallas tarafından kabul edilen heyet, KGK'nın 2025'te Kolombiya'da gerçekleştirmeyi planladığı 1'inci Küresel Medya Kongresi hakkında bilgi verdi.

Karadağ ile Türkiye'nin diplomatik ilişkilerinin 145'inci yıldönümü onuruna İstanbul'da Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen resepsiyonda ise konseyi Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik ve Yaygın Medya Başkan Yardımcısı Dr. Esra Öztürk temsil etti.

KGK heyeti, resepsiyon esnasında Hırvatistan Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec ve Bosna-Hersek Başkonsolosu Dragan Mihaljevic ile de sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. KGK heyeti, ayrıca resepsiyonda Kosova Cumhuriyeti Başkonsolosu Sucan Novoberdaliu, İsveç Başkonsolosu Johanna Strömquist, ABD Başkonsolos Yardımcısı Fleur Cowan, Japonya Başkonsolos Yardımcısı Mitsuhiro Toyama ve Ukrayna Konsolosu Andrii Boiko'ya konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

KGK Genel Başkanı Dim, bu tür temasların küresel gazetecilik standartlarının yükseltilmesi, farklı ülkeler arasında medya ve iletişim sektörlerinde iş birliği ve diyalog köprülerinin kurulması, uluslararası anlayış ve iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!